Gelezen: Dino - Jandino Asporaat

In DINO schrijft Jandino Asporaat openhartig over de moeizame weg die hij en zijn familie hebben afgelegd. Hij vertelt over zijn niet altijd zo vrolijke kindertijd in Curaçao, hoe hij als Antiliaan opgroeide in Nederland, benoemt het gemis van zijn vader en deelt wat hij ondernam om zijn grote droom te bereiken.  
Jandino is nu bekend als Nederlandse stand-upcomedian, zanger, acteur en presentator. Zijn vrolijke down-to-earth mentaliteit vind je ook terug in zijn boek. 

De lach en de traan zitten bij mij altijd heel erg dichtbij. Achteraf gezien begrijp ik wel dat ik comedian geworden ben, want om te overleven, zocht ik altijd naar de humor.
- Jandino Asporaat

Dit vond ik ervan

★★★★☆

Ik bewonder Jandino's passie, gedrevenheid en onwrikbaar geloof in zichzelf. Ondanks dat hij in armoede opgroeit in een vreemd land blijft Jandino ambitieus en grijpt hij kansen met beide handen aan. Wanneer er zich geen kans voordoet, creëert hij ze. 

DINO leest erg vlot door Jandino's openhartige vertelwijze. Hij schrijft over zijn successen én zijn tegenslagen of fouten die hij heeft gemaakt. Jandino inspireert. 

Wat je situatie ook is,
jij bent verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.
- Jandino Asporaat

De ondertitel "Dromen met je ogen open" vat zijn verhaal perfect samen. In zijn boek deelt Jandino zijn levenslessen en motiveert hij de lezer om te blijven werken aan dat wat hij/zij wilt bereiken. De les die ik onthoud, is dat je zelf vaak je grootste tegenstander bent in 't leven. Ken jezelf, weet wat je echt wil en onderneem stappen naar je doel. 

Echter, ik ben mezelf er ook van bewust dat je niet altijd kan bereiken wat je echt wilt, hoe hard je ook werkt. Je hebt niet alles in de hand en soms gebeurt er iets waardoor datgene waar jij van droomt niet mogelijk is. Als er één deur sluit, gaat er een andere deur open, volgens Jandino. Ik vat zijn boodschap op als: Blijf positief, kijk uit naar die andere deur en heb de moed om er door te stappen.

Zelf lezen? 

DINO, Jandino Asporaat, 256 pagina's, Kosmos Uitgevers, 2019.
Je kan het boek o.a. kopen bij Bol.comAmazon & Bookspot of ga langs bij een bibliotheek in jouw buurt.

Comments

Popular posts from this blog

Vive la Vida - Marianne Design

It's cake time - Digi Choosday Polkadoodles

Hello - Digi Choosday Polkadoodles